Hydraulishe vibrators Thyssen-Krupp

Funderingen voor de eerste atoom centrale in Bangladesh.

In Rooppur, gelegen 180 km westelijk van de hoofdstad Dhaka, is de eerste atoomcentrale in Bangladesh gepland om de energievoorziening te verzekeren in het land vanaf 2023. De belangrijkste reden om Rooppur te kiezen was te danken aan zijn ligging op de Padma rivier, die het koelwater zal leveren voor deze geplande elektrische centrale. Omdat de oevers van deze rivier in een overstromingsgebied liggen, heeft men voor de uitvoering een firma gezocht met een zeer uitgebreide ervaring op het gebied van boren in zand, en die bovendien beschikte over de daarvoor benodigde vibratie-apparaten. Met een totaal van drie vibratietoestellen en meer dan 2600 ton ankerpalen met een doormeter van 64 cm en een dikte van 90 mm, heeft Thyssenkrupp een belangrijke rol gespeeld om veilig te stellen dat de funderingen konden worden gebouwd. De vibratietoestellen waren een Muller MS-50 H3 met een MS-A420 generator en een Müller MS-100 HHF vibrator met een MS-700V generator om de buizen te installeren met een lengte van 17m, dimeters van 630 mm tot 1200mm.Om de grotere lengtes tot 38 m en een diameter van 1420 mm te plaatsen in zeer harde bodem, was een krachtigere vibrator nodig.

De bodem was de grootste uitdaging. Zand is een van de meest onvoorspelbare bodems. Enkel de Müller MS210 MS 210 HHF en de MS-240 HHF vibratoren waren geschikt voor deze buizen .De gebruikte vibratoren zijn bij de krachtigste bestaande vibratoren .Zowel de indienstelling van de vibratoren op de site als het nodige technische advies werden gegeven door Thyssenkrupp Infrastructure. Doorheen de volledige duur van het project.

Een van de belangrijkste stappen in het project was het ontwerp en de verankering van de ASF pijpen, waarvoor het ontwerpbureau een excellente prestatie heeft geleverd en een goede oplossing voor de klant heeft gebracht.